WTW-boxen en een broodje gehakt!

Onze energieprestatie (EP)-adviseur, Wilco, is een expert in het opstellen van energielabels voor nieuwbouwwoningen. Deze dag volgen we hem tijdens zijn inspecties van 77 verschillende woningen en appartementen.

Zijn dag begint vroeg, om 6 uur vertrekt hij vanuit Dordrecht naar zijn eerste bestemming: Geldermalsen. Hier inspecteert hij 20 rijwoningen, zowel huur- als koopwoningen, die bijna klaar zijn voor oplevering. Dit is het ideale moment voor een inspectie, aangezien alle installaties aanwezig moeten zijn. Wilco is bijzonder alert op de diverse kopersopties die in de koopwoningen zijn verwerkt, dankzij zijn grondige voorbereiding.

Voorafgaand aan zijn inspecties heeft Wilco zich uitgebreid ingelezen in de projecten. Hij heeft lijsten van aannemers bestudeerd, kozijnentekeningen bekeken en heeft extra aandacht besteed aan de voordeuren waarvan informatie ontbrak. Zijn motto is: alles wat in het dossier staat, hoeft op de bouw alleen nog maar gecontroleerd te worden.

Na een voorspoedige inspectie in Geldermalsen, vervolgt Wilco zijn weg naar Rosmalen. Hier staan 37 appartementen op zijn inspectielijst. Dankzij zijn ruime ervaring en grondige voorbereiding kan hij deze taak efficiënt aanpakken. Hij maakt systematisch foto's van de installaties, bouwkundige constructies en maakt overzichtsfoto's. Daarnaast noteert hij alle afwijkingen en maten op een checklist.

In de middag arriveert Wilco in Eindhoven, waar hij 20 rijwoningen moet inspecteren. Hier legt hij verschillende WTW-units vast op foto, evenals de lengte en isolatie van het aanvoerkanaal. Ook maakt hij nauwkeurige aantekeningen van kozijnen met zowel triple als HR++ beglazing.

Na een lange dag van inspecties keert Wilco terug naar huis. Maar zijn werkdag is nog niet voorbij. Hij besluit zijn foto's alvast te ordenen voor de volgende dag. Alle foto's en aantekeningen worden zorgvuldig opgeslagen in de juiste projectmappen.

Het opstellen van energielabels voor nieuwbouwwoningen is een taak die nauwkeurigheid, kennis en ervaring vereist. Onze EP-adviseur Wilco belichaamt al deze kwaliteiten. Hij zorgt ervoor dat elke woning en elk appartement grondig wordt geïnspecteerd en dat elk energielabel nauwkeurig wordt opgesteld.

Over de schrijver
Reactie plaatsen