EP-opfriscursus

De EP-U Opfriscursus: Verdieping en Verbinding

Het was een dag van leren en discussiëren over de wijzigingen in de 5e druk van de ISSO-publicaties. Deze recente uitgaven zijn aangepast aan de NTA 8800:2023 en vormen een cruciale bron van kennis voor iedereen die betrokken is bij energieadvisering en het opstellen van energielabels. Het is van vitaal belang voor energieadviseurs om deze veranderingen te begrijpen en te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Om deze reden wordt bijscholing sterk aangemoedigd en is deze zelfs verplicht voor energieadviseurs in 2023.

Praktijkgerichte Casussen: De Theorie in Actie

Tijdens de cursus werden diverse casussen besproken om de theorie tot leven te brengen. Het is altijd waardevol om te zien hoe theoretische concepten worden toegepast in de praktijk. Deze realistische scenario's boden de cursisten de kans om hun kennis te toetsen en te verdiepen.

BengCert-netwerk: Een Collectief van Energieprofessionals

Het was ook een geweldige kans om mensen uit het BengCert-netwerk te ontmoeten. BengCert is een koepelorganisatie voor EP-adviseurs, met een sterke focus op detailmethodiek (EP-D) en omgevingsvergunningen. Deze dag bood de mogelijkheid om ervaringen te delen, vragen te stellen en contacten te leggen met collega's uit het veld.

Diepgaande Gesprekken: Het Belang van BENG-berekening

Daarnaast waren er goede gesprekken met de docent over belangrijke zaken voor de BENG-berekening. Deze open dialogen versterkten het begrip van de complexe aspecten van BENG-berekeningen en boden de mogelijkheid om diepere vragen te stellen en persoonlijke inzichten te delen.

Uniec: Uw Partner in Energieopleidingen

De cursus werd verzorgd door Uniec, een organisatie die bekend staat om zijn hoogwaardige software voor het maken van BENG berekeningen. De ervaring en expertise van Uniec waren duidelijk merkbaar in de kwaliteit van de cursus en droegen bij aan de leerervaring van de deelnemers.

Al met al was de EP-U opfriscursus een waardevolle ervaring die niet alleen nieuwe inzichten en kennis bood, maar ook de mogelijkheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen met collega's uit het veld. We kijken uit naar toekomstige evenementen en de voortdurende groei en ontwikkeling van onze EP-adviseurs.

[deze blog is geschreven door chatGPT, n.a.v. enkele steekwoorden]

Over de schrijver
Reactie plaatsen