Handleiding bij de BENG-berekening
23 mei 2023 
in BENG

Handleiding bij de BENG-berekening

De "BENG-berekening handleiding" is een essentieel document voor aannemers en bouwbedrijven, dat talrijke voordelen biedt tijdens het bouwproces:

Kwaliteitsbevordering: Deze handleiding is specifiek ontworpen om de bouwkwaliteit te verhogen. Het biedt bouwprofessionals en installateurs inzicht in de BENG-berekening en wijst hen op belangrijke aandachtspunten tijdens de bouw (pagina 2).

Bewijsverzameling: De BENG-berekening handleiding onderstreept het belang van het verzamelen van bewijsmateriaal tijdens het bouwproces. Dit omvat het verzamelen van leveringsbonnen, facturen en het opstellen van een fotodossier. Het correct samenstellen van deze bewijslast is van cruciaal belang voor het opstellen van het energielabel onder certificaat (pagina 6).

Voorkomen van bezuinigingen op duurzaamheid: De handleiding benadrukt dat de berekeningen die voorafgaand aan de bouw worden gemaakt, bij de oplevering van de woning worden gecontroleerd. Dit betekent dat er geen bezuinigingen meer mogelijk zijn op duurzame oplossingen en installaties (pagina 2).

Hulp bij specifieke bouwelementen: De BENG-berekening handleiding biedt gedetailleerde hulp bij verschillende aspecten van de BENG-berekening, zoals lineaire thermische bruggen, infiltratie, kozijnen en U-waarden, ventilatieroosters, en isolatie onder vloerverwarming (pagina 6).

Controle op dossiervorming: Het document biedt ook de mogelijkheid om tijdens de bouw te controleren of het dossier correct wordt opgebouwd (pagina 32).

Het gebruik van de BENG-berekening handleiding kan het bouwproces effici├źnter en effectiever maken, en ervoor zorgen dat de gebouwde woning voldoet aan de BENG-eisen.

Ga hier naar de downloadpagina.

Over de schrijver
Reactie plaatsen