#digest week 1

#1 Als ik een bestaand pand opneem, waarvan geen tekeningen beschikbaar zijn, kies ik er vaak voor om het uit te tekeningen in SketchUp. Naast dat het natuurlijk leuk is om te doen, geeft het snel een goed 3D-beeld van alle vlakken van de thermische schil. Hieronder zie je visrestaurant 'De Stroper' in Dordrecht, uitgewerkt in dit programma. Het gele grondvlak is de keuken (industrie). Aan de voorzijde 2 uitstekende raampartijen.

#2 De nieuwe #banner van BengCert staat weer 3 weken op de inlogpagina van Uniec. We hebben ruimte voor nieuwe adviseurs die zich bij onze koepel aan gaan sluiten.

#3 Kende deze ontwikkeling nog niet, maar tijdens een audit ontdekte ik het 'Milk2Heat' systeem. Om melk van de veehouderij te koelen komt warmte vrij die gebruikt kan worden om middels een warmtepomp een woning (of gebouw) te verwarmen. Ontwikkelaar is FH Loohuis:


#4 Als je in #Vabi kiest voor een gebalanceerde ventilatie zónder warmteterugwinning (systeem D.1), krijg je alsnog de keuze uit diverse types warmteterugwinning. Dat is natuurlijk vreemd, want dan heb je systeem D.2 te pakken. Vabi geeft in een reactie aan dat ze dit in de toekomst mogelijk gaan aanpassen.

#Off-topic Deze eerste week van januari hebben we onze interne verhuizing afgerond: nieuw kantoor verder ingericht, een deur verplaatst, elektrapunten omgelegd etc. En het resultaat mag er zijn: een prachtig kantoor waar het voelt als een 'huiskamer'.


DISCLAIMER: Aan bovenstaande mogen geen rechten worden ontleend. De ISSO75.1/82.1 & NTA8800 blijven altijd leidend.

Over de schrijver
Reactie plaatsen